Húsvéti üzenet – nem csak – a fiatalokhoz…

2019.04.19.
Stofi01
Olyan idők következnek, amikor pásztoraitok fognak elárulni titeket. A Sátán ereje a mi kísértéseinkben és a bennünk lakozó rosszban áll. Min ment keresztül a mai, idősebb korosztály!.... de min fogtok ti keresztülmenni! 

Gyűjtés a Notre Dame-ra, avagy az ostobaság magasiskolája

2019.04.18.
Stofi01
A döbbenet szállta meg az európai keresztény világot, amikor látta, miként válik a párizsi Notre Dame a tűz martalékává. Ki-ki a maga személyes érzelmeit írta le, s ezekben mindössze egyetlen dolog volt közös: a félelem. 

Lángoló Notre Dame – avagy, volt egyszer egy keresztény Európa… 

2019.04.15.
Stofi01
Talán a szenvedés hetének egyik isteni jele történt meg ma Párizsban… Lángol a katedrális, mint Szent Mihály kardja… és figyelmeztet ez a tűz arra, hogy maga a pokol ez a világ. Olyan ez a tűz, mint Sodoma és Gomora a tűzeső után, s Párizs sem mutatott más képet az utóbbi évtizedekben, mint amilyen kép fogadhatta egykor a Sodomába érkező vendégeket.

Éljen Rákosi! avagy, a hazai kettősmérce…

Ma sincsen ez másképpen, hiszen Bayer Zsolt jogos – bár nem szalonképes – mondatát – amely nem tőle származott, hanem szószerinti idézet volt azoktól, akik feljelentették –, a független bíróság pénzbüntetéssel jutalmazta.

A Beke-Szőcs ügy, a nemzeti sajtó és a Csóti cikk…

2019.04.11.
Stofi01
Az viszont bizonyos, hogy ezek a jobboldali média által „közkincsé” tett egészen hajmeresztő megszólalások ártottak. „Nem kicsit, nagyon!” – hogy hasonló „bölcset” idézzek.

Az igazság védelmében, avagy hogyan maradhatunk keresztények?

2019.03.31.
Stofi01
A Szentírás krisztusi tanításait kiforgatva, átértelmezve modernizálnak bizonyos körök, s ma már a parancsok is úgy értelmezendők, ahogyan egyes papok értelmezik, vagy ahogyan a római szél idesöpri.

Minden magyarhoz, bárhol éljen is... (nyílt levél)

2019.03.30.
Stofi01
Miért is fogtam tollat – illetve miért ültem a gép elé –? Mert rengeteg olyan hibát és baj látok, amely létünket teszi hiteltelenné, elhatározásainkat kérdőjelezi meg, jövőnket teszi bizonytalanná.

Gálfi Árpád büntetése, avagy meddig tűrhető a román fasizmus?

2019.03.20.
Stofi01
Gálfi Árpádot 10.000 lejre, Antal Árpádot pedig 5000 lejre büntette a fasiszta primitívség Romániában. És ezzel nem csak a két városvezetőt büntették meg, hanem a világ magyarságát. Az amerikai magyart, az Argentínában élőt, a kanadai magyart és budapestit egyaránt.

Méltatlan március 15-e… – gondolatok ünnep után

2019.03.17.
Stofi01
Voltaképpen nem is kellett volna magyarországi megemlékezéseket tartani. Sem az Egyetem téren, sem az Erzsébet hídnál, sem a „Múziumkertben”… Mert amikor egy ország nem tud együtt ünnepelni, amikor egy nemzet nem képes méltóságteljesen viselkedni, akkor fölösleges erőltetni az ünneplést, mert az olyan, mint az egykori november 7.-ék…

Gondolatok a Székely Szabadság napja után...

2019.03.12.
Stofi01
Amikor autonómiáról beszélünk és az székelyföldi autonómia megvalósítását tűzzük ki célul, akkor nem teszünk mást, mint elismerünk egy fennálló, de igazságtalan, ránk erőltetett ketrecet, amelynek sem erkölcsi sem történelmi alapja és indoka nincsen. Három történelmi korszak eredménye az a jelenlegi helyzet, amely mai határainkat meghúzta, de amelyek fenntartása és megváltoztathatatlansága nincs kőbe vésve.

Ezeket a cikkeket olvastad már?