"Az európai kereszténységet halálra ítélték Rómában is és Brüsszelben is" - Veszprémi interjú Stoffán György íróval

2019.12.09.
Stofi01
Senki, még a pápa sem követelheti, hogy elhagyjam azt a hitet, amelyben nevelkedtem, amely kereszténnyé, katolikussá és magyarrá tett. Az én szabadságom és testvériségem Krisztusban és a magyarságomban van. Egyenlőségről pedig Jézus soha nem beszélt a földi életet tekintve… azt az Ő útján kell elérnünk az örök hazában…

A „FÁRAÓ NÉPE” SZAVAZOTT – INTERJÚ A CIGÁNYSÁG MAI HELYZETÉRŐL és a politikáról

2019.11.24.
Stofi01
Az október 13.-ai választási bukás okait kutatva érdekes, és a hollandiai választásokhoz hasonló, tényekre derült fény. A nemzeti média munkatársai – talán nem is véletlenül, de súlyos mulasztásként! – főként a fővárosra koncentrálva, a 90 ezer külföldi által leadott szavazatot és a megvezetett választókat, illetve némelyek a kormánypárti választók tunyaságát okolta. Ezzel szemben az általunk kérdezett cigány származású szakértő teljesen más megvilágításba helyezi a kirakat-cigány-felzárkóztatás által és miatt történteket. A magát megnevezni nem kívánó, cigány származású minisztériumi szakértőnk – nevezzük ezért csak Kovács Annának –, a társadalom nagy része előtt eddig ismeretlen, de mégoly nagy veszélyeket magában hordozó történésekről beszélt:

Stoffán György: Párhuzamos társadalom – avagy, sírunk, mint a fürdős örömlányok…

2019.11.05.
Stofi01
A választások eredményeit mindenféle, okosnak vélt újságírók, politikusok és közéleti személyiségek próbálják győzelemként beállítani, noha a tények mást mutatnak. Nem sorolom az elvesztett városokat, településeket, ahol akkora győzelmet arattunk, hogy már a székely zászlók is lekerültek a tanácsházzá változott önkormányzati épületek oromzatáról.

Stoffán György: Október hatodikai emlék, a kommunizmus korából

2019.10.06.
Stofi01
Ma nem egy korszak áldozataira emlékezem a tizenhárom vértanú mellett. Ma a méltatlanul elfelejtett hős magyar halottainkra emlékezem a gyertya fényénél. Azokra a magyarokra, akiket a politika (nemzetközi parancsra) semmibe vesz, akik életüket áldozták, tették fel nemzetünk megmaradására, akik önzetlenül szolgálták a hazát, akiket mind az egyházi, mind a politikai „píszí” feledésre ítélt.

Októberi gyászok, októberi örömök

2019.10.05.
Stofi01
Mindezen napok és ünnepek mellett számtalan világnapot és egyebet találunk október hónapban a naptárakon, de egyre fogynak a jeles egyházi, vallási ünnepeink ezekről a kalendáriumokról. Így nem találjuk meg a Reformáció október 31-iki ünnepnapját sem, noha nemzetünk kereszténysége és megmaradása a magyar protestánsok imáin is múlik.

Fadrusz János 161. éve született… (Pozsony,1858. 09. 02.)

2019.09.02.
Stofi01
Egy alkalommal Fadrusz meg akarta tréfálni székely kertészét, aki csodákat művelt a mester kertjében, és minden magból varázslatos virágokat nevelt… Fadrusz uram egy marék halikrát adott a kertész kezébe, s megkérte, ültesse el ezeket a „magokat”. A kertész szó nélkül átvette a „magokat”, s elment a kertbe. A nagy szobrász néhány hét múlva megkérdezte a kertészt, kikeltek-e a magok, amelyeket pár hete adott neki. A kertész szemrebbenés nélkül válaszolt: – ki. Fadrusz délután ismét szólt a kertésznek, hogy megnézné a frissen kikelt „növényeket”. A kertész kikísérte a kertbe Fadrusz mestert, aki döbbenten látta, hogy az egyik sorban aprócska halfejek kandikálnak ki a földből… Fadrusz János szemlesütve távozott a kertből, és többé nem viccelte meg a kiváló székely kertészt…

Stoffán György: Veni Sancte… – 2019 - Évnyitó ünnepi beszéd

2019.09.01.
Stofi01
Ez a generáció, amely ma az iskolák padjaiba ül – 1-től 12-ig –, fogja eldönteni nemzetünk, hazánk és hitünk sorsát. Ilyen felelősségtudattal és tudattal induljanak a 2019-es tanévnek. És ne feledjék azt a két tantárgyat is tanítani, amely nem szerepel a tantervben… a zenét és a művészetet. Mert lehet minden nap tornaóra, ha az ép testhez ép lélek nem párosul…  

Stoffán György: Új (embertelen) Világrend

2019.08.31.
Stofi01
Nem valamiféle végidőket élünk, hanem elért az emberiség egy olyan szintre, amelytől a szellemi és erkölcsi gyengülése folytán nem szabadulhat. A rend és tisztesség nélküli világ, a hitnélküliség és a Teremtő Istentől való elfordulás, mi több: az Isten ellen való támadás maga az öngyilkosság. És mi, Európában és az Európai Unióban, 2019-ben ezen az úton járunk. A hazugság és az önmegsemmisítés útján. Mert a kiindulópont rossz, ránk erőltetett… így a cél is elérhetetlen!

Stoffán György: Csövező demokrácia – avagy „rend a lelke mindennek”?

2019.08.29.
Stofi01
A rendet, a tisztességet, az erkölcsöt ugyanis, nem az újságírónak kell biztosítania. Az újságíró csupán közkatona, tanító, fegyverhordozó… azonban ma a tábornokok nem védik a közkatonát – sem. És ez baj. A sátorozók és anarchisták emberi jogai, az ellenzék büntethetetlen és demokratikus előjogai sokkal fontosabbak, mint a választóké, a békében élni vágyó magyar keresztény állampolgároké. És ez nem bűn… sokkal súlyosabb: hiba!

Stoffán György: A nagy átverés harminc éve… sötét gondolatok Szent István napján

2019.08.19.
Stofi01
Ma is – még mindig – hitegetjük magunkat egy rendszerváltás nagyszerűségével, az új és szabad világ megszületésével, amely magával hozta a Páneurópai Pikniket, a magyar határnyitást, a nagy tettet, amelytől a keleti németek a nyugati németekkel egyesülhettek, amikor az NDK-s Trabantok gazdátlanul rohadtak el a hazai utak mentén, mert a tulajdonosok a szabad világba való kijutás élményét nem akarták e honeckeri játékautóval elrontani.

Ezeket a cikkeket olvastad már?