Néhány szó, Kásler Miklós védelmében

2020.04.15.
Stofi01
a tisztességnek, a becsületnek, a törvénytiszteletnek, és az utasítások betartásának és betartatásának súlyos szabályai vannak, amely szabályok nem felülbírálhatók. E drámai járványügyi helyzetben a regnáló kormány, a miniszter, a kormányfő utasításai felülbírálhatatlanok, és követendők. Aki pedig ennek a követelménynek nem veti alá magát és hivatalát, az ne csodálkozzék azon, ha felmentik.

Érettségi kérdések… „A gyermekek személyes jelenléte kis létszámban is halálos veszély lehet”!!!!

2020.04.09.
Stofi01
Legyen olyan érettségi bizonyítvány 2020-ban, amelyet a legautentikusabb értékelő, a szaktanár tölt ki és ad át a gyermeknek. Hiszen egy vizsgáról van szó, amely a továbbtanulás lehetőségét biztosítja. Ha alkalmatlan a gyermek a felsőoktatásban való továbbtanulásra, akkor úgyis kibukik. Emberéletet, fiataljaink egészségét semmilyen indokkal nincs jogunk veszélyeztetni. A pedagógus legyen végre partner… ne csak a nemzet napszámosa…

Oktatás, és a liberális sértődöttek véleménye a járvány idején…

2020.04.02.
Stofi01
Gyarmathy Éva cikkével kapcsolatban kerestük fel a – már oly sokszor bizonyított –, balatonfűzfői Báró Wesselényi Miklós Alapítványi Iskola vezetőjét, Bárdi Farkas Beátát, kérve őt, hogy mondja el véleményét a cikket illetően.

Nyissátok ki a templomokat!

2020.03.30.
Stofi01
Mert a mi hitünk nem egy üres római téren elmondott, zordan hangzó, esőverte, szürke Miatyánk” szomorúságából áll! A mi hitünk mértéke nem a rettegés és az emberi balgaságból, hitetlenségből eredő ön-, és hitfeladás! A mi hitünk, a reménnyel teli őszinte bűnbánat és a feltámadás isteni öröme, az örök élet ígérete, a gyógyulás és a rossz legyőzésének reménye és ténye – Krisztusban!

Páncélvonat helyett leszavazás

2020.03.24.
Stofi01
A törvénymódosításban arról mindössze, hogy amíg a járvány tart, addig a kormány a járvánnyal kapcsolatos minden ügyben azonnal, a parlament összehívása nélkül is dönthessen, és maradjanak azok az intézkedések, amelyeket a járványt illetően már eddig meghoztak. Ez világosan olvasható a törvénymódosításban is.

Káosz és tanácstalanság avagy – mégis van jó megoldás a távoktatásra!

2020.03.22.
Stofi01
Ki-ki, bírálja, mások elégedettek azzal, amit az oktatási kormányzat tesz a távoktatás ügyében. Az bizonyos, hogy nem tökéletes – mert nem is lehet az –, amit ma látunk, tapasztalunk az otthon tanuló diákok és szülők körében. Feltettük a kérdést Zsebe Szabolcsnak, a Báró Wesselényi Miklós Alapítványi Iskola informatikus rendszergazdájának, aki a távoktatásban Magyarországon egyedül és elsőként saját rendszert dolgozott ki és állított fel:

Isten Veled Ali!

2020.03.18.
Stofi01
A március 11-én elhunyt mester, Chrudinák Alajos halálhíre bejárta az országot, ám ki tudja milyen boszorkánykonyhából megmérgezték a gyász és a kegyelet érzését... cáfolatok jelentek meg, és az akkor megírt nekrológom a legkülönbözőbb mocskolódások kereszttüzében mégis sok tízezer olvasót ért el. Most, hogy a hivatalos média, köztük a Duna TV is méltóztatott végre közzétenni, a Magyar Nemzet pedig megírni a valóságot, most ismét közreadom búcsúszavaimat... Isten Veled Ali!

Sem mise, sem keresztút, sem Szentségimádás, sem Úrvacsora… sem hit?

2020.03.17.
Stofi01
Bigott lennék, fundamentalista katolikus? Nem! Mert Krisztus követéséhez nem kell katolikusnak lenni… Protestáns testvéreinket is saját vezetőik tiltják el a templomtól, az istentisztelettől, mert ők sem hiszik el, hogy a hit gyógyít… ők sem hiszen Jézusnak… s talán ez azért van, mert Krisztus hozzáteszi – „Menj, de többé ne vétkezzél!” És ez a nehéz. Inkább nem Krisztus által akarunk védekezni, nem a hit által akarunk gyógyulást, mert Krisztus csak „cserébe” adja azt az igaz hitért, s úgy már inkább nem kell, hiszen az nincs! Nem tudunk „fizetni”, még saját érdekünkben sem!

A Báró Wesselényi Miklós Alapítványi Iskola sajtóközleménye

2020.03.15.
Stofi01
A 12 évfolyamos, távoktatási program szerint működő intézménybe - belföldről, a határon túlról és külföldről - év közben történő beiratkozás lehetőségéről, és a hét éve sikeresen működő magántanulói és távoktatási programunkról (ami nem azonos az online oktatással!) részletes felvilágosítást kaphatnak az alábbi telefonszámokon, valamint kérdéseiket e-mailben is feltehetik.

Koronavírus – A működő távoktatás megoldás lehet az oktatásban!

2020.03.13.
Stofi01
A mi intézményünk pillanatok alatt megoldhatja ezt a súlyos problémát, hiszen nappali tanulóinkat csatlakoztatjuk távoktatási rendszerünkhöz, a már említett egyedi azonosítójuk segítségével. Ennek óriási előnye, hogy tanulóinkat naprakészen felkészíthetjük, így nincs szükség sem a nyári szünetben való oktatásra, sem évismétlésre, és nem kell bezárni az iskolát, ugyanis a vírus – mint tudjuk – online nem terjed… Így a szülők is biztonságban tudhatják gyermekeiket, hiszen nem kell naponta kitenniük őket fertőzésveszélynek.

Ezeket a cikkeket olvastad már?