Covid19: Valami nem stimmel az „országszínezéssel”!

Stofi01

Sok barátom hívott telefonon: mit tudok a romániai – közelebbről erdélyi, még közelebbről székelyföldi járványhelyzetről. Furcsállották ugyanis az utazni készülők, vagy épp nyaralásukat Erdélyben, Partiumban töltők, hogy míg Romániában április 2-ika óta összesen 36.390 betegséget regisztráltak, a Székelyföld, valamint Bihar és Szatmár megye voltaképpen nem is fertőzött, mégis az onnan hazaérkezőknek karanténba kell vonulniuk.

Megnéztem tehát a statisztikákat és meglepve látom: a Romániát illető szám stimmel: 36.390. A nagyobb járványgócok Brassó, Alsó-Fehér és Temes megye kivételével kívül esnek a történelmi Erdélyen, ahová a magyar utazók, rokonok, barátok mennek, mennének látogatóba, nyaralni stb… de, Szatmár megyében is mindössze egyetlen olyan fertőzöttet tartanak nyilván, aki előzőleg a zöld jelzésű ködös Albionban járt. Románia ennek ellenére sárga, és a magyar állampolgárok kénytelenek karanténba vonulni, még akkor is, ha Váradról vagy Szatmárról érkeznek haza. A régiók színe-változtatásáról pedig egyetlen hangot sem lehet hallani, pedig a zöld színű Európában, amelyben jelen pillanatban 1,3 millió beteget tartanak nyilván, s egy-egy nyugati országban is hatszor annyit, mint Romániában, a szín sem régiónként, sem összességében nem változik.

Érthetetlen és elfogadhatatlan tehát, hogy a legkevésbé fertőzött vagy nem fertőzött erdélyi megyékbe sem lehet szabadon közlekedni, szemben a rendkívül veszélyes nyugat-európai államokkal. Mi határozza meg tehát a színezést? A gazdaság, a politika, vagy a valós veszély? Mert e pillanatban úgy tűnik, mintha Románát, benne Erdélyt és a Partiumot Bukarestben színezték volna meg… hogy „ne menjen annyi magyar ebben a fejlett, demokratikus, európai országba”… Pedig nem ott! Sajnos Budapesten színeznek... és igen rosszul!

A zöld országok… 

Anglia:                 295.631 fő

Németország:       202.426 fő

Olaszország:        244.216 fő

Spanyolország:    260.255 fő

Franciaország:     211.943 fő

Portugália:             48.390 fő  

... és Románia:    36.691 fő

A fertőzöttek számának mai (2020. július 18.) komolyabb emelkedése, a zöld országokból, azaz Nyugatról, a nyaralásból való hazatérés miatt van. Hiszen a nyugat-európai számok és járványügyi szigorítások is a magyar színezés súlyos hibáját tükrözik és igazolják... ugyanis nem Erdélyből és a Partiumból kerültek haza a fertőzöttek... hanem a politikai és gazdasági "parancs szerint" zölddé vált Nyugat-Európából... Ha pedig Portugália -, amely hétszer kisebb, és cca. nyolc millióval kevesebben lakják, mint Romániát, de tízezerrel több a megbetegedés, mint az oláh birodalomban - zölddé változhatott, akkor végképp nem értek semmit! 

Nemzeti Napló

https://stoffangyorgy44.blogstar.hu/./pages/stoffangyorgy44/contents/blog/97864/pics/lead_800x600.png
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?