Bayer-show, Balog Zoltánnal… avagy a kormányellenes fröcsögés "jobboldali" magasiskolája... 

Stofi01

Két általam immár nem sokra becsült „nemzeti” úr ült a kamerák elé vasárnap este. Bayer Zsoca, a mindent tudó jobboldali bölcs, de gusztustalanul trágár véleményvezér, és Balog Zoltán, a falusi lelkészből lett bársonyszék-tulajdonos, aki jelenleg talán épp püspök akar lenni, mert az még nem volt. Minden egyéb már igen.

„Egészen véletlenül” szóba került a műsorban – a megbeszélt forgatókönyv szerint (tekintve, hogy Bayer Zsocának erősen behatárolt a felfogóképessége) –, az, a főorvos, akinek szaktudása kiváló, érdemei és eredményei is jelesek, ám nem teljesítette a járványügyi előírásokat, azaz, háború esetén a parancsot, s ezért felmentették. Bayer most nem az ellenzékre használta meglehetősen egyéni kifejezésmódját, hanem Kásler professzorra és ezáltal a Miniszterelnökre is, hiszen Kásler professzort a Miniszterelnök nevezte ki, s Ő van iránta bizalommal mind a mai napig. Igaz, Kásler profot igyekeztek már néhányszor megbuktatni, s Orbán Viktorra október 14-én a Sajtóklubban is burkoltan célozgattak, mint a részleges bukás okozójára, de egyik próbálkozás sem sikerült eddig – hála Istennek! És, ha rajtunk, „orbánistákon” múlik, nem is fog!

Mert milyen súlyos veszélyt is jelent, ha a kormány közeli TV-ben, az egyik főceleb, kormánypártinak nevezett, hitt megmondó ember meghív mosdatás céljából egy már korábban leszerepelt kormánytagot, aki az Indexhez járkál panaszkodni barátja leváltása ügyében? Sokatmondó a dolog.  

A beszélgetésnek számos körmönfont részletecskéje volt, amelyek fölött a néző csak átsiklik, de mégis komoly mondanivalója van. Mintha tompítva hallottam volna ugyanazt, amit Szabó Timike harsog őrjöngve minden parlamenti ülés alatt…

Zsoca kolléga felvezetőjében arra hivatkozott, hogy neki nagyobb a mozgástere, és többet kimondhat, mint Balog lelkész, így kimondhatja, hogy micsoda alávaló dolog volt a parancsot végrehajtani nem akaró vagy nem tudó orvos felmentése… Tehát: Magyarországon nem mindenki mondhatja ki a véleményét, csak a bátor újságíró, mint ő, azaz Zsoca. Magyarországon tehát tényleg diktatúra van. Ezt állítani egy ötös vagy hányas számú párttagkönyv tulajdonosaként, körülbelül olyan, mint amikor elhagyta a Fideszt és a Népszabadsághoz igazolt, Horthyt ócsárolni. Bizonyos alapanyagokból nem lehet szalonnát készíteni… – mint tudjuk.

Balog, a talán leendő pispek, válaszát az óvatoskodón, lelkészi mantrákat anyanyelvünk hiányosságaival fűszerezve igyekezett Indexes vagdalózását tompítani, s mintegy Kásler mellé állva bizonygatni, amit Bayer – gondolom kérésre – nem értett meg: „a parancsot egy ilyen helyzetben végre kell hajtani!” Balog tehát a TV nyilvánossága előtt jámborkodott egyet, mea culpázott, de ebben a mea culpában benne volt, hogy egy cseppet sem bánta meg azt, amit mondott, s ami miatt bizony joggal háborodott fel a kormánypárti tömeg.

Kettejük beszélgetéséből azt szűrhette le a néző, hogy itt valóban diktatúra van, hogy itt mindenkit el lehet küldeni, felmenteni, s nem lehet szabadon beszélni, véleményt mondani… tehát Orbán diktátor, Magyarország pedig egy diktatúrában fetreng… mert Bayer megmondta, Balog pedig, mint a jó cigányzenekarban húzta a Kontrát…

S ezzel jól felszerszámozott lovat adnak mind az unió, mind a parlamenti ellenség feneke alá… Elvesztve erkölcsi alapjukat e támadások visszaverésére – hiszen ők ugyanezt teszik ma – burkoltan, de érzékelhetően, akár a Miniszterelnök ellen is.

(A sértett emberek nagy kárt tudnak okozni, kivált, ha még a zsebükre is megy a félreállítás, vagy ha érzik, hogy várható félreállításuk oka bizonyos körökben szóbeszéddé vált…) 

A Bayer-show furcsa kérdéseket vet fel. Ki, kivel van ma Magyarországon, egy drámai helyzet kellős közepén? Mire akarják bizonyos körök felhasználni ezt a helyzetet, s ki, kit akar buktatni a TV nyilvánossága előtt? Miért gondolják Bayer és társaik, hogy nekik haveri alapon lehet védeni hivatalos személyek és akár a Miniszterelnök ellenében is a haverokat? Miért gondolják, hogy szabadon lázíthatnak kormánypártinak nevezve magukat a kormány ellen? Milyen jellemre, milyen értelmi képességekre és milyen hűségre vall az efféle show-műsor? Tényleg azt képzelik a mai celeb, jobboldali képernyőbohócok, hogy nekik mindent szabad és náluk van a „bölcsesség köve”?

Szánalmas Bayer-show láthattunk tehát, de ez a Bayer-show elgondolkodtató. Hiszen az idő, mint a szélvész rohan, és jönnek a választások 2022-ben. Ha marad minden a mai felállásban, akkor az efféle Bayer-showknak köszönhetően nem sok jóra számíthatunk, mert az ilyen szellemiségű műsorok egy belső lázongást közvetítenek, ami megzavarják a nézőt, tehát a Fidesz-szavazók táborában bizonytalanságot generálnak. El kell kezdeni egy tiszta, kormánypárti kampányt, és meg kell végre szabadulni a véleményüket évtizedenként váltogató politikai szerencselovagoktól, hazudozóktól és áskálódóktól. Mert ők ma nem csak a kormány, de az egész nemzet, a megmaradás és a magyar jövő ellen dolgoznak öntelt tudatosságukban és vélt bölcsességük hitében.

Egyenes, jellemes emberekre van szükség… a győzelemhez, hiszen ma, amikor külső és belső ellenségekkel kell megküzdeni, nem mindegy, hogy ki kivel paktált évtizedekkel ezelőtt, s hogyan emlékezik a jó kapcsolatokra a múltból, amely mindent megszépít… Mert a Miniszterelnök éjt nappallá téve dolgozik a nemzet érdekében, a járvány ellen, és a határon túli magyarság megmaradását szolgálva. Minisztere, hasonlóképpen tartja kezében a küzdelmet, és mint látjuk, eredményesen.

Ezalatt pedig, a jobbos, fizetett celebek, mint az ellenség a Parlamentben be-bedob egy-egy kövecskét a tükörsima vízbe… ha megkérik erre a feladatra. És ez megengedhetetlen mind a járvány tekintetében, mind a közeledő választásokat érzékelve…

Rendnek és biztonságnak kell lennie, ha nem akarjuk az országot átadni a rombolóknak, az érték-megsemmisítőknek, a magyarság kiirtóinak. Jó lenne, ha a nevezett showmann-ek is beállnának azoknak a sorába, akik ezt az irányt követik. Ha még képesek erre, s nem vakította el őket a pénz, a hatalom közeliség, a „szervusz Zoltán, szervusz drága Péter, a szervusz Laci”… a kamerák előtt ugyan illetlen, de jóleső TV-s üdvözlés…

Stoffán György

https://stoffangyorgy44.blogstar.hu/./pages/stoffangyorgy44/contents/blog/93594/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?