Érettségi, halálos fenyegetettségben – de ki lesz a felelős a betegségért vagy a halálokozásért?

Stofi01

Az Európai Uniós tagságunk számos olyan beteges, nemzetidegen, szokásainktól eltérő és ártalmas dolgot erőltetett ránk, amelyek negatív hatásait csak akkor észleljük, ha szembetalálkozunk egyes tiltásokkal, teljesen értelmetlen szabályokkal, és az uborka hajlásszögének meghatározásával, vagy a disznóknak kötelezően adandó piros labdácska elrendelésével. (Persze mi magyarok a két ló egy fenék alapján, jófiúként mindent el is fogadtunk…) Olybá tűnik tehát, hogy Európa összes, válogatott félkegyelműje azon dolgozik Brüsszelben, hogy miként tudná megkeseríteni az uniós országok társadalmait…

Most ismét egy átvett és kötelező, de korántsem veszélytelen dologba szaladtunk bele. Történetesen a felvételi rendszert is ettől a konglomerátumtól vettük át és képtelenek vagyunk a járványügyi vészhelyzethez igazítani a 2020-as érettségit.

Mert mit is határozott az oktatási államtitkárság és a kormány? Azt, amire a Lauder iskola utasította őket. Nem a logikus tanári értékelés és/vagy a megajánlott jegy alapján állítják ki az érettségi bizonyítványt, hanem berendelik a gyermekeket az iskolába, mert írásbeli érettségit rendeltek el. Igaz, a javításban előnyös szóbeli vizsgát nem tartják meg… Ha a hülyeség fájna… – mondanám, de nem mondom, mert igen ritka eset, hogy a kormány döntését kifogásolom… de most kifogásolom, és nagyon helytelennek tartom. Azt is mondhatnám, hogy bűnös döntés ez a gyermekeink egészségét tekintve. (Arról nem is beszélve, hogy a tanárok is emberek – ha ezt az államtitkárság és velük egyetértő egyetemi vezetők nem tudnák…)

Mert mi is történik a vizsgák előtt? Az iskola igazgatója elballag a tételekért minden hajnalban… Útközben fertőződhet! A tételek bekerülnek az iskolába… és jönnek a gyermekek írásbelizni. Ki-ki vonaton, buszon, városi tömegközlekedési eszközökön… Útközben fertőződhetnek.

Az már teljesen mindegy, hogy a teremben tíz vagy tizenöt gyerek és a felügyelőtanár tartózkodik… a fertőzés lehetősége nem az osztályteremben van! S miközben délelőtt, amíg a gyermek írja a tételeket, addig az Operatív Törzs arról fog beszélni a TV1-en, hogy miért ne menjünk az utcára… Felesleges is kimenni, mert a fertőzött gyermek hazaviszi nagymamának, nagypapának, kistestvérnek, apának, anyának a vírust.

Az oktatási államtitkárság arra sem gondolt, hogy megnézzen egy statisztikát a mai érettségizők egészségi állapotáról. Hány cukorbeteg, allergiás, szívbeteg gyermeket köteleznek esztelenül arra, hogy esetleg megbetegedjenek, meghaljanak, hazavigyék a vírust és azáltal haljon ki a fél család…

Az ostoba politikai körmönfontság pedig ebben az, hogy akik ez ellen a hátborzongató terv ellen szólni mernek, azokat liberálisnak, ellenzékinek, vagy az ellenzék által felhergelt diákoknak nevezik egyes kormány közeli médiumokban. És ez több mint sértő, hiszen nem kell ahhoz ellenségnek lenni, hogy féltsük gyermekeinket, hogy óvjuk a családot, még akkor is, ha ez ellenkezik a mindenható oktatási államtitkárság esztelen döntésével.  

Mint nemzeti elkötelezettségű újságírónak, nekem sem tilthatja meg senki, hogy aggódjam saját gyermekem miatt, sőt, ez szülőként kötelességem is! Ám, a járvány nem jogosít fel senkit arra, hogy veszélyeztessen százötvenezer fiatalt.

Számomra olyannak tűnik az oktatási államtitkárság, mint egy elszabadult gőzhenger… amit nem a jelenlegi kormánykoalíció, hanem valami ismeretlen és láthatatlan erő irányítana. Ugyanis, ha egyetlen gyermek megfertőződik, hazaviszi a vírust vagy legrosszabb esetben meghal, akkor a most érettségizni hivatott gyerekek, az ő szüleik és tanáraik sem fognak 2022-ben arra a kormányra szavazni, amely a tragédiát okozta. Ugyanis, nem csak Maruzsa Zoltánt fogják utálni az addig Fidesz-szavazók, hanem azt a kormányt, amely így okozója lehet egy ostoba döntésből eredő tragédiának!  

Jó volna tehát ezt az esztelenséget újra átgondolni, és egy diák-tanárbarát megoldást találni a 2020-as érettségi veszélytelen lebonyolítására. Ha kell, átdolgozva a felvételi rendszert… ahogyan a kórházi ágyak felszabadítását is megoldották az ott hozzáértők. És jó lenne, ha az Operatív Törzset és dr. Müller Cecíliát is megkérdeznék az oktatási államtitkárság és kormányunk tudósai… Mert a mostani elhatározásuk gyermekeinket, a tanárokat, a családokat és végeredményben a 2022-es választásokat is veszélybe sodorhatja…  

Stoffán György

https://stoffangyorgy44.blogstar.hu/./pages/stoffangyorgy44/contents/blog/93421/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?